Primena

Što pre se ožiljak tretira, veća je mogućnost pozitivnog uticaja na sprečavanje daljeg formiranja ožiljka. Počnite sa nanošenjem Contractubex® gela čim se rana zatvori i/ili se uklone šavovi. Providni gel se lako i sigurno nanosi.

Najbolje bi bilo Contractubex® gel nežno masirati 2 do 3 puta dnevno tokom najmanje 3 meseca. Contractubex® gel formira diskretan film koji štiti osetljivo tkivo ožiljka.

Nanesite Contractubex® gel samo na rane koje su već zatvorene. Izbegavajte kontakt sa očima, unutrašnjošću nosa ili usta i drugim vrstama sluzokože.

Krenite od centra i nanosite prema ivicama, nežno masirajući gel u ožiljak.

Nastavite malim, kružnim pokretima dok se Contractubex® gel ne apsorbuje u potpunosti.

Za tretman ožiljaka potrebno je strpljenje jer povređenoj koži treba vremena da zaceli. Nakon otprilike 4 nedelje, obično se može primetiti smanjenje crvenila; nakon dva meseca tkivo ožiljaka postepeno postaje svetlije, elastičnije i ravnije.

Contractubex® gel je vrlo siguran i njegova podnošljivost je dokazana u brojnim kliničkim studijama. Gel se može koristiti i za tretiranje ožiljaka kod dece od jedne godine i starijih.

Tretiranje može biti delotvorno i na starijim ožiljcima. Kod starijih ožiljaka, Contractubex® gel treba masirati 3 puta dnevno tokom najmanje 6 meseci.